Recursos per treballar el Quixot
             Activitats per treballar el Quixot


     -  Organització de les jornades literàries 
                       de Sant Jordi.

Aquest any hem decidit que el tema central de les jornades literàries sigui "El Quixot" de Cervantes, aprofitant que es commemoren els 400 anys de la publicació de la 2ª part de l' obra. 

Activitats programades: 
  • Projectes GTBBEE amb altres centres de Badalona. 
Aquest any hi hem participat amb la creació de poesia il·lustrada. Cada estrofa del poema de Liliana Cinetto "Amor a la biblioteca" ha estat recreada plàsticament per un centre escolar de BadalonaNosaltres hem  dibuixat i recitat l' estrofa número 13. 
De l' estrofa recitada se n'ha fet un codi QR des d' on es podrà escoltar el fragment llegit mentre es contempla l' exposició dels dibuixos. 
L' exposició ha començat a la biblioteca  Can Casacoberta, i anirà itinerant per la resta de les biblioteques pròximes als centres participants. Esperem que  arribi a la nostra de Sant Roc per assistir-hi. 

21 d' abril 
  • Contacontes: tema centrat en el Quixot (horari escolar) 
23 d' abril 
  • Venda de llibres d' Intermón Oxfam a preu de cost  amb la intenció de promocionar el comerç just i la solidaritat (a les 9h, 13h, 15h, 17h). 
  • Il·lustració dels punts de llibre per la solidaritat amb els nens/es de Sahel-Mali ( el tema del dibuix estarà relacionat amb el Quixot) i a la sortida es posaran a la venda: es demanarà un donatiu voluntari que s' ingressarà al nº de compte facilitat pels responsables del Projecte. Tot el Col·legi col·laborarà  amb aquest  projecte de Save the Children 
  • Participació al Certamen dels Jocs Florals de Escolars de Catalunya. Al matí, els grups participants assistiran a la recollida de premis i  visitaran les paradetes de llibres de la plaça Sant Elies. 
  • Participació en la Campanya de donació de Sang. De 15h a 18h els alumnes de 4t d' ESO col·laboraran amb els responsables de la Campanya dins del recinte escolar. 
  • Tallers de Sant Jordi programats per l' AMPA, al pati,  a partir de les 17h. 
24 d' abril 
  • Tallers literaris "Coneguem el Quixot" organitzats per 4t d' ESO per a EI, Primària i ESO. 
Formen part del Projecte del Grup de Treball de Biblioteques Escolars on participem diversos centres de Badalona. 
La idea general del Projecte és treballar diferents capítols del Quixot, conèixer els personatges principals, les seves aventures, els seus ideals, llegir,  dibuixar, opinar sobre l' obra.  
L' objectiu final és la creació d' un vídeo que aplegui tota la feina feta per les escoles participants: els alumnes opinaran sobre el que han après, exposaran el que han fet... 

--Organització de la feina 

ESO llegirà i comentarà fragments de capítols del Quixot en hores de llengua castellana i de 13:30 a 14:30h faran l' activitat preparada per 4t d' Eso.

9h- P3 i P4  - Vídeo de les tres bessones sobre el Quixot + preguntes orals sobre el contingut    (Fernando i Ruiyuan) 

9h- P5  - Text lletra lligada + pintar el dibuix relacionat+ preguntes orals. (Hong Ming i Sergi) 

9h- 1rA i 1rB - Vídeo sobre els personatges i l' autor+ activitats d' omplir forats. (Carles i Manu) 

10h- 2n -  Vídeo sobre els personatges i l' autor+ activitats d' omplir forats. (Carles i Manu) 

10h - 3r - Lectura d' un capítol adaptat + pintar dibuixos del capítol. (Fernando i Ruiyuan) 

10h - 4t - Lectura adaptada del capítol dels molins + fer quatre vinyetes.  (Rajae i Marina) 

10h - 5è i 6è- Retallables dels personatges. Cada grup ha de triar-ne 4  i respondre les preguntes. 
   (Loveleen i Rosa)